Terug naar het overzicht

Studiedag: Bodem, Buik, Brein

Eric Boydens, Gil Dumarey en Geert Degrande brengen ondernemers, boeren, koks, voedingsspecialisten en artsen samen om te verbinden en te netwerken, erop te wijzen dat zorgen voor het microbioom van de bodem ook zorgt voor gezondere voeding en heel wat problemen rond fysieke en mentale gezondheid efficiënt kan aanpakken.

Door te wijzen op de samenhang tussen een gezonde bodem, gezonde lokale voeding en preventieve gezondheidszorg kunnen bedrijven en overheid er zich bewust van worden dat het landbouw-, voedings- en zorgsysteem radicaal kunnen veranderen en dat zo miljoenen bespaard kunnen worden.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 27 september 2025
Uren 09u00 - 18u00
Locatie

De Droomgaard, Moorstraat 2A, Broechem (Ranst)

Programma

Voormiddag : onder deskundige leiding gaan we in drie cirkels in gesprek over bodem, buik en brein. En we maken van de nabespreking een positieve spiraal waar gezondheidszorg en landbouw de krachten bundelen.

Middag :  Lieven Lootens, de chef van restaurant ’t Aards Paradijs zorgt voor een sprankelend 3-gangen menu : “dinner with the queen”. Daarbij vraagt hij samen met Margot Hinnekens aandacht voor fermentatie en de rol van bijen en kruiden.

Namiddag : boeiende keynotes van Rosemarie De Weirdt , Pieter De Smet , Patrick Deckers, Marjolein Visser en Cathy Macharis.

Het gedetailleerde programma en alle inschrijvingsmogelijkheden vind je op de website.

Kostprijs € Verschillende opties
Programma + inschrijven